Германската армия преустанови тренировъчните си операции в Ирак заради нарастващото

...
Германската армия преустанови тренировъчните си операции в Ирак заради нарастващото
Коментари Харесай

Германската армия прекратява тренировъчните си операции в Ирак

Германската войска прекрати подготвителните си интервенции в Ирак поради възходящото напрежение в района, оповестява ДПА, цитирайки военни източници.

Вашингтон подреди изтеглянето на американските държавни чиновници, като остави единствено личен състав за незабавно реагиране по-рано през днешния ден, след многократни изрази на паника от страна на Съединени американски щати във връзка със заканите от подкрепяни от Иран сили.

Държавният департамент на Съединени американски щати разпореди изтеглянето на чиновниците както от американското посолство в Багдад, по този начин и от консулството им в Ербил, се прецизира в изказване на американското посолство.

"Нормалните визови услуги на двете места ще бъдат краткотрайно прекратени ", се споделя в изказването, като предлага на засегнатите да се изтеглят допустимо най-скоро. Не е ясно какъв брой чиновници ще изоставен.

Вчера американските военни потвърдиха опасенията си за възможни идни закани от Иран за своите войски в Ирак, макар че върховен английски пълководец сложи под подозрение това, а Техеран го назова "психологическа война ".

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е засилила санкционния напън, като приключи освобождението на някои страни за закупуване на ирански нефт - част от опитите за предоставяне на отпор на разширяващото се въздействие на Ислямската република в района.

Иракският министър председател Адел Абдул Махди съобщи през вчерашния ден, че получава индикации от диалозите със Съединени американски щати и Иран, че "нещата ще приключат добре " макар реториката.

Вашингтон изпрати спомагателни военни сили в Близкия изток, в това число самолетоносач, бомбардировачи B-52 и противоракетни системи "Пейтриът ", показвайки мощ против, както го дефинираха американските управляващи, опасността за техните войски и ползи в района.

Висш пълководец на Иранската Революционна армия сподели, че Техеран ще отвърне против всевъзможни нападателни американски дейности.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи, че решението за отдръпване на личен състав, който не е незабавен, се основава на оценка на сигурността, само че не даде детайлности за броя на напускащите американските чиновници.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР