Германската армия планира да прекрати разполагането на своите системи за

...
Германската армия планира да прекрати разполагането на своите системи за
Коментари Харесай

Германия изтегля батареята Пейтриът от Полша

Германската войска възнамерява да приключи разполагането на своите системи за противовъздушна защита " Пейтриът " в Полша и Словакия през тази година, заяви представител на министерството на защитата пред медийната група Функе, предава Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10232
Говорителят сподели, че двете страни са били осведомени за желанията на Берлин. " Разбира се, ние сме в стеснен контакт с нашите сътрудници и НАТО, с цел да реагираме на всички нужни промени в обстановката. "

В началото на годината Германия реалокира в Полша батареи за противоракетна защита " Пейтриът " след ракетния удар по полска територия през ноември. Берлин съобщи, че оказва помощ на Варшава да отбрани въздушното си пространство.

Двама фермери починаха, когато ракета удари регион на Полша покрай границата с Украйна, която от февруари 2022 година се бори с пълномащабна съветска инвазия. Западните сили, в това число НАТО, след това стигнаха до заключението, че става въпрос за украинска противовъздушна ракета, употребена за отбрана от офанзиви на съветската войска.

В Словакия, която също граничи с Украйна, Бундесверът разположи свои ракети " Пейтриът " през март 2022 година Разполагането беше разследване на това, че Словакия съобщи на Украйна личната си зенитно-ракетна система С-300 скоро след началото на войната.

Още в края на предходната година беше известно, че немското съоръжение, ситуирано в Словакия, ще би трябвало да бъде върнато в края на 2023 година за техническо обслужване.

Германия възнамерява да съобщи на Словакия две системи за противовъздушна защита " Мантис " до октомври, показва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР