Германската армия намалява по численост, след като за втора поредна

...
Германската армия намалява по численост, след като за втора поредна
Коментари Харесай

Германската армия намалява по численост

Германската войска понижава по бройка, откакто за втора поредна година броят на напускащите военни е по-голям от този на новобранците, демонстрират данни на министерството на защитата, представени от всекидневника „ Нойе оснабрюкер цайтунг “.

Вестникът показва, че през 2022 година от армията са си тръгнали 19 500 души, а над 4200 военни са се отдръпнали предварително. Това е най-големият отлив от 2017 година В същото време във Въоръжените сили са постъпили 18 800 души. Основните аргументи за овакантяване на Бундесвера са продължителна неработоспособност и преустановяване на контракта по време на шестмесечния изпитателен период след постъпване на работа.

Изданието отбелязва, че за реализиране на избраните от немското управление цели е належащо числеността на въоръжените сили да се усилва всяка година с 21 000 души.

В началото на март немският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че в настоящето си състояние Бундесверът не е в положение да отбрани страната при положение на противниково нахлуване. По-рано канцлерът Олаф Шолц сподели, че Германия има намерение да сътвори най-голямата европейска войска в НАТО, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР