Германската Антидопингова агенция (NADA) определи присъдата на бившия световен шампион

...
Германската Антидопингова агенция (NADA) определи присъдата на бившия световен шампион
Коментари Харесай

Боксьор влиза в затвора за нанасяне на телесна повреда на мач

Германската Антидопингова организация (NADA) дефинира присъдата на някогашния международен първенец по бокс Феликс Щурм за допинг закононарушение, като "важна стъпка " и значима във връзка с бъдещите случаи.

Щурм получи наказване от три години затвор от съд в Кьолн, откакто беше приет за отговорен за укриване на налози и за позитивен тест за неразрешения стероиден станозолол след победната му борба за купата през 2016 година против руснака Федор Чудинов. Тъй като дуелът се е състоял нелегално, Щурм е наказан и за умишлена телесна щета.

"Решението на Окръжния съд в Кьолн да глоби Феликс Щурм за нарушение на антидопинговия закон и за телесни повреди е доста удивително. Това е значим стадий от антидопинговия закон и може също да уточни пътя за бъдещи наказателни производства. В професионалния бокс, за жалост, към момента липсва система за надзор на допинга, приета от (Световната антидопингова агенция) WADA и също общоприети наказания ", се споделя в известие на NADA.

Организацията подаде наказателна тъжба след позитивния тест на Щурм и той към този момент е първият състезател, наказан посредством немския антидопингов закон, който влезе в действие в края на 2015 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР