Германската академия на науките „Леополдина“ вече е готова с доклада

...
Германската академия на науките „Леополдина“ вече е готова с доклада
Коментари Харесай

Готов е германският план за вдигане на ограниченията, първо отварят училищата


Германската академия на науките „ Леополдина “ към този момент е подготвена с отчета по какъв начин да се смекчат рестриктивните мерки, наложени в страната поради епидемията от ковид, заяви „ Шпигел “. Документът би трябвало да бъде разискван на следващия ден на среща сред канцлера Ангела Меркел, министри и министър председателите на 16-те провинции, добавя „ Епицентър.бг “.

„ Шпигел “ твърди, че разполага с документа. Пред изданието президентът на „ Леополдина “ Гералд Хауг разяснява, че на всяка страна би трябвало да се предотврати втора вълна на болестта. Много е значимо да продължат оптимално дълго условията за съблюдаване на отдалеченост и на хигиеничните ограничения. При намаляване на възбраните наложително ще се съблюдава разстояние от два метра, а в случай че това не е допустимо, защитната маска е наложителна.

Първата рекомендация на „ Леополдина “ е учебните заведения да отворят, „ колкото се може по-скоро “. Това се постанова, тъй като образованието от домовете задълбочава така и така съществуващото обществено неравноправие в обществото. Носенето на маски в учебните заведения ще бъде наложително, като рекомендацията е в един клас да се събират до 15 възпитаници.

Ако броят на инфектираните се стабилизира на ниски равнища, а спазването на хигиената продължи, няма спънка за намаляване на ограниченията, които важат за обществения живот. Магазините за търговия на дребно и заведенията за хранене могат още веднъж да стартират работа, като и тук важи изискването за защитните маски. Всеки жител би трябвало да носи такава в себе си и да я употребява, в случай че събитията не разрешават да поддържа отдалеченост от две метра.

Там, където е допустимо, работата в режим хоумофис би трябвало да продължи. Където това не е допустимо, се предлага двусменен режим на работа с разстояние сред работните места.

При пътешестване с трен, аероплан и рейс също би трябвало да се съблюдава отдалеченост сред пасажерите, като се предлага смяна в резервациите, тъй че да се обезпечат свободни места сред клиентите.

„ Шпигел “ отбелязва, че Меркел деликатно ще прочете рекомендациите, а преди да пристъпи към намаляване на ограниченията федералното държавно управление би трябвало да обезпечи защитни маски – не милиони, а милиарди.

26 учени с разнообразни специалности са взели участие в проучването, което съдържа рекомендации и за стопанската система, психологичното здраве, „ Зелената договорка “, метода на общоевропейско равнище.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР