Германската агенция за закрила на детето е отнело 7-месечно бебе

...
Германската агенция за закрила на детето е отнело 7-месечно бебе
Коментари Харесай

Отнеха бебето на българско семейство в Хамбург

Германската организация за протекция на детето е лишило 7-месечно бебе от българско семейство, живеещо в Хамбург. Причината е, че лекари са се усъмнили, че детето е унизено в фамилията. Родителите, които към този момент са наели немски юрист, търсят помощ от институциите у нас.
Държавната организация за протекция на детето, министерствата на външните работи и на правораздаването, както и посолството ни в Берлин правят незабавна инспекция по случая, оповестява Българска национална телевизия.

Родителите Мирена и Георги Славови са емигрирали в Германия преди година. Там станали и родители на Катерина, след 11 години очакване за рожба. 20 декември фамилията претърпява злополука в Унгария.

„ Пострада най-вече щерка ни - Катерина. След злополуката пристигна спешна помощ. Настаниха ни в болничното заведение в Кечкемет. Прегледаха единствено мен. Детето не го прегледаха, макар нашето гледище, тъй като тя плачеше от самото начало. “, споделя майката.

Веднага откакто се върнали в Хамбург, отишли още веднъж в болница. Прегледът траял 5 часа. Малката Катерина имала кръвоизлив в главата. Наложила се животоспасяваща интервенция. Докторът разкрил и по-стар хематом, който не бил от злополуката.

След интервенцията лекарите са уведомили обществените служби, че има вероятно принуждение у дома. Мирена споделя още, че са последвали разпити.

По думите й при първия разпит й споделят, че не намират нищо неправилно и по тази причина желаят нейното единодушие да отнесат случая до организация за протекция на детето. Убедена, че няма какво да крие - майката се съгласила. Проверката траяла с проучвания на детето - рентген, компютърна томография и ядрено-магнитен резонас, които са задоволителни за решението на Агенцията за протекция на детето в Германия да отнеме бебето от родителите й.

Според заключението, което родителите отхвърлят, с детето е злоупотребявано по тъкмо избран метод - хванато е подмишниците и е разтръскана главата мощно най-малко 10 пъти.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР