Германска туристка полетя от три метра височина край гроба на

...
Германска туристка полетя от три метра височина край гроба на
Коментари Харесай

Чудо на метри от гроба на свети Иван Рилски, германска туристка се върна от оня свят, благодарение на...

Германска туристка полетя от три метра височина край гроба на рилския светец Иван Рилски и счупи крайник. Линейка на Спешен център и пожарен автомобил за минути пристигнали на мъчно наличното място, с цел да й окажат помощ. Дежурен доктор в Спешен център в Рила бил доктор Мирослав Корчев, оповестява Struma.bg.

Той дошъл за броени минути при потърпевшата 57-годишна жена. Счупването било тежко. От левия крайник на дамата стърчала счупената кост. Пострадалата германка пищяла от болежка. Д-р Корчев шинирал крайници и с колата за спешна помощ транспортирал пациентката за Благоевград. Въпреки обезболяващата инжекция, болките на дамата не намалявали и по време на пътуването тя си глътнала езика. Д-р Корчев съумял да извади езика на задушаващата се туристка и да й избави живота.


От здравия крайник на германката лекарят извадил кърлеж, който най-вероятно носила няколко дни, впит в кожата, защото съгласно думите на доктор Корчев бил бухнал до спукване. След идването в Благоевград германката и брачният партньор й, с който от години всяко лято кръстосват Рила, прегърнали доктор Корчев и на негоден български му благодарили за бързата и съответна реакция като доктор. Обещали му като се върнат в Германия да му изпратят подарък здравна чанта, оборудвана с всичко належащо за оказване на първа помощ.

Това не е единственият случай, при който доктор Корчев връща от оня свят потърпевши хора. Един от любопитните случай беше, когато съветски екскурзиант тръгнал със фамилията си за Рилски манастир, само че автомобилът аварирал и той решил да го ремонтира на пътя. Руснакът стиснал сред устните малко болтче, с цел да не го изгуби, само че без да се усети, поел въздух и болтчето се озовало в дихателната му тръба. Д-р М Корчев бил на промяна в Спешен център в Рила и по най-бързия метод се озовал на място. Туристът към този момент се задушавал, брачната половинка му пищяла към него и не знаела какво да прави. Докторът стремително се намесил и извадил болтчето.

Преди към месец той извади с безвредна игла 6-см стоножка от ухото на гъбар в околност над Рилски манастир. Тогава кметът на община Рила даде обещание да го награди като добър доктор, който постоянно е спасявал човешки животи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР