Германска сатирична политическа формация, залагаща на черния хумор и наречена

...
Германска сатирична политическа формация, залагаща на черния хумор и наречена
Коментари Харесай

Немска сатирична партия издига за евродепутати кандидати с имена на нацисти

Германска сатирична политическа групировка, залагаща на черния комизъм и наречена " Партията ", издига за европейските избори в неделя претенденти с имена на висши фигури от времето на нацизма като Гьобелс, Хес, Айхман, Шпеер, Борман и даже Бомба и Криг ( " война " ), съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Учредена през 2004 година по концепция на сатиричното списание " Титаник ", " Партията " се афишира в отбрана на " работните места, правовата страна, закрилата на животните, елитизма и демократичната самодейност ". Неин водач е журналистът и сатирик Мартин Зонеборн, който през 2014 година към този момент беше определен за евродепутат.

На трето място в партийната листа за изборите в неделя, управлявана и този път от Зонеборн, стои името на Лиза Бомбе, следвана от Бенет Криг, Кевин Гьобелс и Тобиас Шпеер.

След тях се подреждат Елизабет Борман, Дитрих Айхман, Андреас Кайтел и Фабиан Хес.

" Партията " е отпечатала пропагандни материали, където личните имена са изписани с толкоз ситни букви, че се виждат единствено фамилните. Листата включва общо осем адаши на тогавашни висши нацисти - от шефа на пропагандата Йозеф Гьобелс през архитекта и министър на въоръжението Алберт Шпеер и персоналния секретар на Хитлер Мартин Борман до създателя на така наречен Окончателно решение на еврейския въпрос (евфемизъм за Холокоста) Адолф Айхман.

Програмата на " Партията " планува криминализиране на " отричането на климатичните промени ", възбрана на опитите с животни, преустановяване на политическия план за обща европейска защита, въвеждане на оптималната възраст за гласоподаване и отнемане от правото на глас " в последните 18 години от живота ".

Германската система не планува най-малък предел за влизане в Европейския парламент, за разлика от други страни, където са нужни над 3 и даже над 5 % от гласовете, с цел да бъдеш определен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР