Германска министърка предложи брак на приятелката си броени часове след

...
Германска министърка предложи брак на приятелката си броени часове след
Коментари Харесай

След като разрешиха гейбраковете: Германска министърка предложи брак на приятелката си

Германска министърка предложи брак на приятелката си броени часове откакто немските депутати гласоподаваха за узаконяване на еднополовите бракове. Министърката на околната среда Барбара Хендрикс и нейната партньорка, чието име ДПА не оповестява, встъпиха в цивилен съюз на 22 октомври 2010 година, съобщи Българска телеграфна агенция, представена от dnes.bg. Досега Германия позволяваше този тип съюзи сред хомосексуалистите. Сега двойката възнамерява да подписа брак на 22 октомври, като церемонията ще бъде пред Бранденбургската врата.
Приятелката на Хендрикс е учителка и е с девет години по-млада от нея. Министърката посочи, че бракът не може да бъде подписан по-рано, защото тя ще взе участие в предизборната акция за парламентарните избори на 24 септември.

Хендрикс е член на Германската социалдемократическа партия, която е съдружен сътрудник на Християндемократичния съюз на канцлера Ангела Меркел. Бракът е сключван сред двама души от друг или от един и същи пол. Този законов текст бе подсилен по-рано през днешния ден от долната камара на немския парламент - Бундестага.

Самият канцлер е срещу еднополовите бракове: За мен бракът от позиция на конституцията ни е брак сред мъж и жена. Но Меркел изрази вяра гласуването в Бундестага да насърчи уважаването на другите отзиви и да донесе повече обществена единодушие и мир.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР