Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България.

...
Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България.
Коментари Харесай

Нова германска инвестиция в IT сектора на България

Германска компания възнамерява нова инвестиция в IT бранша на България. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев с Ралф Шмит, изпълнителен шеф на „ eves_information technology “.

България дава отговор на всичките ни условия и се надяваме, че тук ще намерим нужните ни експерти, изясни Ралф Шмит. По думите му компанията им основана в Германия пораства с към 30% на година и работи с водещи компании от автомобилния бранш, както и с мобилни оператори. В момента ние сме стадий, в който от европейска компания, се трансформираме в световна и България е измежду локациите, които сме набелязали, с цел да ни оказват помощ да реализираме тази цел, изясни той. През последната година компанията „ eves_information technology “ е разширила активността си с поделение в Азия. Плановете им включват основаване в България на „ European Competence Center “, който да започва през първото тримесечие на 2019 година, а до края на годината в него да работят към 50 високо квалифицирани специалиста.

„ Можете да разчитате на цялостна поддръжка на Министерството на стопанската система при реализацията на Вашия план в България “, акцентира Александър Манолев. Той уточни, че IT & BPO секторите са най-бързо разрастващите се в нашата страна. Средната заплата в тях е към 1 350 евро, а работните места порастват всяка година с близо 5%, стана ясно по време на срещата.

Сред обсъжданите тематики в границите на бранша бе и опцията за внасяне на фрагменти от трети страни по облекчена процедура, която така наречен синя карта предлага. Манолев подчертава и на данните от редица проучвания измежду непознатия бизнес в България, които демонстрират, че фирмите се усещат добре и не престават да уголемяват своите планове в страната ни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР