Германска гражданка на 75 г. постъпва по спешност в болница

...
Германска гражданка на 75 г. постъпва по спешност в болница
Коментари Харесай

Неврохирурзи от болница „Сърце и Мозък“ отстраниха тумор с размер на яйце от мозъка на германска гражданка

Германска гражданка на 75 година постъпва по неотложност в болница " Сърце и Мозък " с  недоволствата от персистиращо главоболие, световъртеж и затруднена походка. След консултация с неврохирург постъпва в клиниката по неврохирургия. На пациентката са направени всички нужни проучвания, като резултатът от скенер демонстрира мозъчен тумор  с рядка локализация и тип на незлокачествен (фалкс менингеом ) с размер 7 см. Този вид тумори съставляват към 8% от популацията на менингеомите. Пациентката е преведена в операционна зала, където екип от неврохирурзи с водещ оператор доктор Пламен Симеонов правят изцяло премахване на мозъчния израстък под микроскопски и невронавигационен надзор. Операцията минава безпрепятствено и туморът е отхвърлен без съпътстващи затруднения. Хистологичният резултат удостоверява, че туморът е незлокачествен от този вид. След къс постоперативен престой пациентката е изписана с усъвършенствано общо положение и хемодинамично постоянна и афебрилна.

Клиниката по неврохирургия разполага с 2 високотехнологични операционни зали, оборудвани с най-модерна инсталация за неврохирургична оперативна активност, някои от които нямат аналог в страната (уникален изцяло роботизиран дигитален микроскоп на компанията Synaptive, Канада, последно потомство електронен операционен микроскоп на фирмата  ZEISS, Германия, и невроендоскопски системи за мозъчна и гръбначна хирургия на компаниите Aesculap и Joimax, Германия, 2-Д/3-Д система за направлявано интраоперативно нагледно водене в спиналната неврохирургия Surgivisio), както и ултразвуков аспиратор CUSA, С-рамо, високоскоростен електро-дрил Elan 4 на компанията Aesculap за костни процедури и други Операционните зали са снабдени както с общ неврохирургичен инструментариум за краниална мозъчна и гръбначно-мозъчна неврохирургия, операционни маси и мозъчни фиксатори, по този начин и със профилирани сетове за минимално-инвазивно осъществяване на интервенции при мозъчни и гръбначно-мозъчни тумори и съдова патология, шийни, гръдни и разясни дискови хернии, стеноза и други дегенеративни болести, чисто ендоскопска хирургия на черепната основа, транссфеноидални достъпи при хипофизни и параселарни тумори.

Специалистите от клиниката по неврохирургия не престават да преглеждат по стратегия „ Грижа за Вас “ всеки ден от 17:00 ч. до 19:00 ч., след авансово записване на тел. 056703003 или онлайн на  

Напомняме, че прегледите по стратегия „ Грижа за Вас “ са изцяло безвъзмездни.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР