Германска фирма, която издава личните документи в Германия и френска

...
Германска фирма, която издава личните документи в Германия и френска
Коментари Харесай

Новите лични документи ще са с електронен подпис


Германска компания, която издава персоналните документи в Германия и френска компания, която е спечелила търг да създава новите английски паспорти след Брекзит, са измежду претендентите, които желаят да създават новите български документи за идентичност. Участниците в процедурата, оповестена от Министерство на вътрешните работи, са четирима. Днес комисията, която би трябвало да подбере най-хубавото предложение, отвори обществено подадените документи.

И четиримата претенденти да вършат новите ни документи за идентичност са показали доказателства, че имат опит в тази активност в разнообразни европейски страни. До втори стадий от процедурата се чака да бъдат позволени трима претенденти, от които да се изиска в детайли техническо и финансово предложение.

Целта е новите персонални документи да стартират да се издават от началото на 2020 година В персоналната си карта ще имаме електронен чип, който ще съдържа биометрия и електронна идентичност и ще можем да я използваме като електронен автограф.

„ Всеки един жител с новия си пример на персоналната карта ще употребява разнообразни типове електронни услуги, които страната предлага сега “, съобщи Красимир Ципов, зам.-министър ва вътрешните работи

Вече ще има и задгранични паспорти с 10-годишна годност. Те ще съдържат повече страници, ще бъдат от по-качествена хартия, с цел да устоят на по-дългата приложимост. Предвижда се електронна идентичност да има и в чипа на паспортите. Така и българите, които живеят най-вече зад граница, ще могат да употребяват всички електронни услуги, които администрацията предлага.

На обвинените и подсъдимите, на които е неразрешено да напущат страната, ще се издава персонален документ, който ще замества общоприетата персонална карта, само че с него няма да може да се минава през граница. „ Единственото, което следва да бъде разисквано, е да забележим дали ще има електронен притежател на нея или няма да има “, добави Красимир Ципов.

Заявления за издаване на нови персонални документи ще се подават на местата където това се случва и сега. Сроковете за издаване се резервират, като единствено експресната поръчка ще се извършва не за 8, а за 12 до 24 часа.

Сегашните персонални документи, които притежаваме, са годни и могат да се употребяват до датата, изписана върху тях. Задължително преиздаване няма да има.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР