Германска фирма, която издава личните документи в Германия и френска

...
Германска фирма, която издава личните документи в Германия и френска
Коментари Харесай

Новите лични документи ще са с електронен подпис

Германска компания, която издава персоналните документи в Германия и френска компания, която е спечелила търг да създава новите английски паспорти след Брекзит, са измежду претендентите, които желаят да създават новите български документи за идентичност. Участниците в процедурата, оповестена от Министерство на вътрешните работи, са четирима. Днес комисията, която би трябвало да подбере най-хубавото предложение, отвори обществено подадените документи.

И четиримата претенденти да вършат новите ни документи за идентичност са показали доказателства, че имат опит в тази активност в разнообразни европейски страни. До втори стадий от процедурата се чака да бъдат позволени трима претенденти, от които да се изиска в детайли техническо и финансово предложение.
Красимир Ципов, зам.-министър ва вътрешните работи: Важното е да имаме до началото на годината, без да дефинираме точна дата или месец да стигнем до сключването на контракт.
Целта е новите персонални документи да стартират да се издават от началото на 2020 година В персоналната си карта ще имаме електронен чип, който ще съдържа биометрия и електронна идентичност и ще можем да я използваме като електронен автограф.
Красимир Ципов, зам.-министър ва вътрешните работи: За да може всеки един жител с новия си пример на персоналната карта да употребява разнообразни типове електронни услуги, които страната предлага сега.
Вече ще има и задгранични паспорти с 10-годишна годност. Те ще съдържат повече страници, ще бъдат от по-качествена хартия, с цел да устоят на по-дългата приложимост. Предвижда се електронна идентичност да има и в чипа на паспортите. Така и българите, които живеят най-вече зад граница, ще могат да употребяват всички електронни услуги, които администрацията предлага.
Красимир Ципов, зам.-министър ва вътрешните работи: А не да идват тук в България и тук на гише и така нататък
На обвинените и подсъдимите, на които е неразрешено да напущат страната, ще се издава персонален документ, който ще замества общоприетата персонална карта, само че с него няма да може да се минава през граница.
Красимир Ципов, зам.-министър ва вътрешните работи: Единственото, което следва да бъде разисквано, е да забележим дали ще има електронен притежател на нея или няма да има.
Заявления за издаване на нови персонални документи ще се подават на местата където това се случва и сега. Сроковете за издаване се резервират, като единствено експресната поръчка ще се извършва не за 8, а за 12 до 24 часа.

Сегашните персонални документи, които притежаваме, са годни и могат да се употребяват до датата, изписана върху тях. Задължително преиздаване няма да има.
 Новите персонални карти ще са с чип с биометрия, електронни автограф и идентичност Новите персонални карти ще са с чип с биометрия, електронни автограф и идентичност
Новите персонални карти ще бъдат с чип, в който ще има биометрия, електронна идентичност и електронен автограф. Въвеждат се и краткотрайни персонални карти, които ще...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР