Германска актриса заведе дело срещу продуцента Харви Уайнстийн в Лос

...
Германска актриса заведе дело срещу продуцента Харви Уайнстийн в Лос
Коментари Харесай

Германска актриса съди Харви Уайнстийн за изнасилване

Германска актриса заведе дело против продуцента Харви Уайнстийн в Лос Анджелис, като го упреква, че я е нападнал полово, оповестиха Агенция Франс Прес и ДПА.

Жената се показва с псевдонима Ема Ломан. Тя е срещнала Харви Уайнстийн през 2004 година на кинофестивала във Венеция, а през 2006 година той я поканил на кинофестивала в Кан, с цел да обсъдят кариерата ѝ.

В правосъдните документи тя споделя, че първата им среща в Кан била в действителност професионална. След това обаче той я поканил в хотелския си апартамент, с цел да обсъдят подобаващи функции във филмите му. Той бил доста настойчив, като негов чиновник я търсил до 30 пъти дневно. Макар и обезпокоена, актрисата приела. Когато влезнала в жилището му, Уайнстийн напряко я нападнал.

Ема Ломан упреква Харви Уайнстийн в нахлуване, лишаване на свободата, нарушение на американските закони срещу трафик на хора за полова употреба. Тя желае да получи обезщетение.

Адвокатът на Уайнстийн - Филис Купферстайн, отхвърли обвиняванията като "неверни " и с отминалост и съобщи, че ще предприеме стъпки делото да бъде прекъснато.

Ема Ломан изясни, че преди време не е споделила нищо, тъй като Харви Уайнстийн я заплашил, че ще съсипе кариерата ѝ, в случай че проговори. Тя се осмелила да заведе дело едвам след множеството обвинявания против холивудския магнат в края на предходната година.

Харви Уайнстийн не се признава за отговорен по досегашните обвинявания.

Ема Ломан живее най-вече в Германия. Работи като модел, актриса и продуцент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР