Германкият гигант Lindner Group ще инвестира €13 милиона в Русе

...
Германкият гигант Lindner Group ще инвестира €13 милиона в Русе
Коментари Харесай

Германска компания инвестира €13 милиона в Русе

Германкият колос Lindner Group ще влага €13 милиона в Русе посредством българско дъщерно сдружение, оповестиха от общината. Вложението ще сътвори 200 нови работни места.

Компанията за произвеждане на фасадни детайли ще изградят индустриална база на повърхност 67 000 кв. м. Представителите на компанията подчертаха, че преимуществата, улеснили избора на град Русе за място за създаване на новата индустриална база, са стратегическото му местонахождение на брега на река Дунав и наоколо до границата с Румъния, както и Русенският университет " Ангел Кънчев ".

Освен това Lindner ще предложи стратегия за образование в България, която да обезпечи разширение на екипите от експерти на Lindner по целия свят.

Германската компания преди дни направи и първа копка на различен собствен план в България - жилищният комплекс " Резиденшъл парк Лозен ". Инвестицията е в размер на 300 милиона лв..

Дружеството построи и Бизнес парка в столичния квартал " Младост ".

Групата на Lindner е на пазара у нас от 1993 година, като за този интервал по думите на основния изпълнителен шеф на " Линднер Груп " АГ Хелмут Ланг компанията е вложила над 500 милиона лв..
 Германската Lindner строи нов комплекс за 300 милиона лв. в покрайнините на София
Създателят на Бизнес парка строи нов комплекс за 300 милиона лв. в покрайнините на София

Първият стадий на " Резиденшъл Парк Лозен " планува построяването на 136 къщи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР