Германката Хелга Шмид ще е новият генерален секретар на Организацията

...
Германката Хелга Шмид ще е новият генерален секретар на Организацията
Коментари Харесай

Германката Хелга Шмид ще е новият генерален секретар на ОССЕ

Германката Хелга Шмид ще е новият общоприет секретар на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), заяви ротационният ръководител на ОССЕ, албанският министър председател Еди Рама.

Мандатът на досегашния общоприет секретар на основаната във Виена организация - швейцарския посланик Томас Гремингер, изтече през юли. Оттогава постът бе незает, защото страните членки на ОССЕ не успяваха да реализират компромис, най-много поради различията сред Запада и Русия.

Понастоящем общоприет секретар на Европейската работа за външна активност, Хелга Шмид от години съставлява Европейски Съюз в договарянията за иранската нуклеарна стратегия. Опитен посланик, тя познава добре както Съединените щати, по този начин и Русия, отбелязва Франс прес.

Според осведомени източници този път договарянията за премника на поста са вървяли по-добре и германката се е оказала консенсусен претендент.

Хелга Шмид е родена на 8 декември 1960 година в град Дахау, в немската провинция Бавария, показва ТАСС. В интервала 1980-1987 година германката учи романски езици, литература и история в Мюнхенския университет и в Сорбоната в Париж. От 1988 до 1990 година тя е на стаж в Дипломатическата академия във Виена, където специализира по европейско право, стопанска система и интернационалните връзки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР