Германката Денизе Херман спечели последния спринт за сезона от Световната

...
Германката Денизе Херман спечели последния спринт за сезона от Световната
Коментари Харесай

Денизе Херман спечели последния спринт за сезона и завоюва малката световна купа

Германката Денизе Херман завоюва последния спринт за сезона от Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия). Надпреварата се организира без фенове поради пандемията от ковид.

Херман пропусна една цел в двете стрелби, измина трасето за 20:00.5 минути и записа трета победа за сезона и седма в кариерата си. Германката завоюва за първи път дребната международна купа в спринта, откакто събра 314 точки.

Втората Доротея Вирер има 305. Втора на 20.1 секунди също с една неточност приключи друга германка - Франциска Пройс. На трета позиция се подреди норвежката Тирил Екхоф, която пропусна две цели и остана на 32.3 секунди след победителката.

Две българки участваха в конкуренцията. Дафинка Коева е 67-а с една неточност и пасив от 2:46.6 минути, а Даниела Кадева е на 87-о място с четири пропусна и закъснение от 4:17.1 минути.

Преди последния самостоятелен старт за сезона на следващия ден отпред в генералното класиране за Световната купа остава Доротея Вирер (Италия) със 781 точки. Италианката остана 19-а в днешното съревнование с три пропуснати цели и пасив от 1:19.1 минута. Тирил Екхоф е втора позиция със 755 точки, а трета се изкачи Денизе Херман със 720 точки. Българката Милена Тодорова, която не започва през днешния ден, е на 46-а позиция със 106 точки, а Даниела Кадева е 91-а с 5 точки.

Утре Световната купа в Контиолахти продължава с последните самостоятелни стартове за сезона - гонене на 12.5 км за мъже и на 10 км за дами. От Международния съюз по биатлон оповестиха, че към този момент не възнамеряват да анулират надпреварите в събота и неделя. Медиите оповестиха, че тимовете на Съединени американски щати, Австрия, Словакия и Чехия може да изоставен Контиолахти. Ако и други тимове си потеглят, само че не е извънредно оставащите четири надпревари да бъдат анулирани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР