Германият политик Манфред Вебер бе избран за лидер на групата

...
Германият политик Манфред Вебер бе избран за лидер на групата
Коментари Харесай

Манфред Вебер бе избран за лидер на ЕНП в Европейския парламент

Германият политик Манфред Вебер бе определен за водач на групата на ЕНП в Европейския парламент. Андрей Ковачев от ГЕРБ е определен от евродепутатите от ЕНП за един от неговите 10 заместници, оповестяват от пресцентъра на Европейският парламент.

Групата на ЕНП е формирана от 177 евродепутати, а от през днешния ден към тях се причисляват още трима нови членове от Словакия. Така ЕНП към този момент ще има 180 депутата.

Веднага след избора си, Вебер сложи два значими акцента за работата на ЕНП. Едната е за нуждата от единодушие и нововъведение в дейностите на християндемократическите партии, както и ориентировка към бъдещето и нововъведенията, вторият акцент в словото му бе върху идентичността и полезностите в Европа.

Манфред Вебер приключва инженерна компетентност в Университета по приложни науки в Мюнхен през 1996 година, след което основава и ръководи консултантска компания до 2014 година

През 2004 година Вебер е определен за народен представител в Европейския парламент, а през 2014 година става ръководител на групата на ЕНП в Европейския парламент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР