Германия заяви в петък, че обсъжда със съюзниците искането на

...
Германия заяви в петък, че обсъжда със съюзниците искането на
Коментари Харесай

Германия обсъжда със съюзници изпращането на системи Пейтриът в Украйна

Германия съобщи в петък, че разисква със съдружниците настояването на Полша немските системи за противовъздушна защита " Пейтриът " да бъдат изпратени в Украйна , откакто генералният секретар на НАТО съобщи, че, предава Ройтерс.

" Ние приказваме с нашите съдружници за това по какъв начин да подходим към... предлагането на Полша ", сподели представител на немското държавно управление пред кореспонденти в Берлин.

, с цел да помогне за обезпечаването на въздушното пространство, откакто предходната седмица. Полският министър на защитата Мариуш Блашчак

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че сходно разполагане би трябвало да бъде решение на обособените страни, като се вземат поради изискванията на производителя.

" Конкретните решения за съответни системи са национални решения ", сподели той пред кореспонденти в Брюксел.

" Понякога има търговски ограничавания от производителя и други неща, тъй че те би трябвало да се проведат съвещания с други съдружници. Но в последна сметка решението би трябвало да бъде взето от националните държавни управления ", добави той.

Коментарите на Столтенберг пристигнаха, откакто, че изпращането от Германия на системите " Пейтриът " отвън територията на НАТО ще изисква предварителни полемики с НАТО и съдружниците.

Системите " Пейтриът " се създават от американската компания Raytheon.

В отговор на въпрос дали НАТО рискува да стане страна в спора , като изпрати елементи на Patriot в Украйна, Столтенберг означи, че съдружниците към този момент са доставили съвременни оръжия на Киев, без да изпращат личен състав на НАТО .

" Начинът, по който това се случва, е, че когато има потребност от експерти, които да ръководят тези системи, било то системи за противовъздушна защита или други съвременни артилерийски системи, украинците минават образование в страна от НАТО ", сподели той.
 Германия дала позитивен образец по какъв начин се оказва помощ на Киев
Германия дала позитивен образец по какъв начин се оказва помощ на Киев

Украйна оказва опозиция на съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР