Германия затваря една от седемте си ядрени централи като част

...
Германия затваря една от седемте си ядрени централи като част
Коментари Харесай

Германия спира ядрена централа като част от плана за отказ от атомна енергия

Германия затваря една от седемте си нуклеарни централи като част от проект за преустановяване производството на атомна сила до края на 2022 година, осведоми АП.

Операторът EnBW разгласи, че ще извади АЕЦ Филипсбург от мрежата в 19,00 часа през днешния ден . Разрешителното на централата изтича в среднощ.

Според проекта за " енергиен преход " на Германия страната ще размени изкопаемите горива с възобновими енергийни източници през идващите десетилетия. Правителството се съгласи по-рано тази година да спре производството на електричество от захранвани с въглища централи до 2038 година

Поддръжници на атомната сила предизвестяват, че прекъсването на централите ще заплаши енергийната сигурност на Германия, което прави страната по-зависима от въглища и газ, както и от импорт на електричество от прилежащи страни, които към момента употребяват атомна сила.

През първите 6 месеца на годината 47% от електричеството в Германия е от възобновими източници . Атомната сила съставлява 13%, съгласно Fraunhofer Institute.

1468-мегаватовият реактор, който ще бъде спрян, работи от 1984 година Разположен е на 100 километра южно от Франкфурт до границата с Франция.

По-старият реактор в същата централа беше спрян през 2011 година

По-рано този месец прилежаща Швейцария спря 47-годишен реактор.

В понеделник Швеция спря един от четирите си реактора в най-голямата централа в страната след повече от 40 година работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР