Германия започна изпитания на нов стандарт за сигурност в преноса

...
Германия започна изпитания на нов стандарт за сигурност в преноса
Коментари Харесай

Германия тества квантова комуникация за свръхсигурни връзки

Германия стартира тествания на нов стандарт за сигурност в преноса на данни, в който е невероятно някой скрито да получи достъп до тях. За задачата се употребява връзка сред канцлерството и министерството за изследователската работа, заяви ДПА.

Пилотният план е на Дружество " Фраухофер " (Fraunhofer-Gesellschaft) и употребява така наречен квантова връзка, разказва президентът на тази изследователска организация Раймунд Нойгебауер.

Тя не употребява учредени на математиката тактики в криптографията, а фундаментални правила на квантовата физика за криптиране на информация. Според Нойгебауер това значи, че новата линия за транспорт на данни не може да бъде завладяна от интернационалните съперници на страната.

" Те евентуално ще могат да я пресечен, само че не могат да четат наличието, без да разберем. Когато измерваш квантова парченце, тя се трансформира - това е част от правилото за сигурност ".

Новият метод има и ограничавания - към този момент преносът не надминава разстояние от 100 км. Предполага се, че така наречен квантови повторители ще превъзмогнат този минус. " Пред тази технология занапред има доста развиване ", добавя Нойгебауер.

Проектът е в отговор на поредицата от кибер офанзиви против Бундестага и федерални мержи за данни като тези на министерствата на външните работи и на защитата. Пробивът в Народното събрание даде на хакерите толкоз необятен достъп до ИТ системата на тази институция, че се наложи тя напълно да бъде сменена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР