Германия закри клуб на боксьори и мотоциклетисти с името Османен

...
Германия закри клуб на боксьори и мотоциклетисти с името Османен
Коментари Харесай

Германия забрани организация на "рокерите на Ердоган"

Германия закри клуб на боксьори и мотоциклетисти с името " Османен Германия ", постоянно именуван " рокерите на Ердоган " в немската преса, оповестиха локални издания и Би Би Си.

Силно националистичестката група, учредена като боксов клуб през 2015 година, съгласно разнообразни изявления в немски медии е неведнъж свързвана с представители на ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

Полицията обискира пространства на " Османен Германия " през вчерашния ден, а вътрешното министерство заяви в " Туитър ", че организацията с минимум 300 членове и всички нейни действия към този момент са неразрешени. " Който отхвърля закона, не може да чака отзивчивост, " сподели вътрешният министър Хорст Зеехофер, представен от Би Би Си. По думите му членовете на организацията от " рокерски вид... правят съществени закононарушения. "

Разследвания

Това към момента не е доказано на правосъдно равнище, само че против членове на " Османен Германия " текат следствия по данни на немски медии, а в Щутгарт стартира развой против мъже, за които се допуска, че са нейни членове, за опит за ликвидиране, изнудване, трафик на опиати и полово иго. В Баден-Вюртемберг (чийто основен град е и Щутгарт) полицията проверява задграничните връзки на организацията от 2017 година, написа " Хюриет дейли нюз ".

Баварският публичен оператор BR споделя, че членовете на организацията в Германия също по този начин са сплашвали критици на президента Реджеп Тайип Ердоган, измежду които и кюрдски деятели. Същата медия твърди, че доста от членовете на " Османен " са близки до турското националистическо придвижване " Сивите вълци ".

За медията Илнур Чевик, асистент на Ердоган, удостовери, че е приел някои членове на организацията в столицата Анкара малко след опита за прелом преди две години и си е поставил една от тениските им в жест на поддръжка за " младежката им работа ".

При предходни обиски полицията е изземала оръжия, опиати и пари. Вчера Зеехофер сподели, че сегашните са били в 4 немски провинции.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Турция (414)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР