Германия забрани днес екстремистката организация Комбат 18, за която се

...
Германия забрани днес екстремистката организация Комбат 18, за която се
Коментари Харесай

Германия забрани въоръженото крило на европейска неонацитска мрежа

Германия забрани през днешния ден екстремистката организация Комбат 18, за която се счита, че е въоръженото крило на европейска неонацистка мрежа, съобщи ДПА.

Германското вътрешно министерство разгласи възбраната след интервенции в шест немски провинции, измежду които Тюрингия и Северен Рейн-Вестфалия. Говорител на министерството сподели, че човек на име Стенли Р., считан за лидер на организацията, е бил отведен от полицията от работното си място в Тюрингия в жилището си, който е бил претърсен от органите на реда, напомня ДПА.

Германският клон на Комбат 18 " е неонацистка, расистка и ксенофобска организация, чиято цел е сходна на тази на националсоциализма ", споделя вътрешното министерство в изказване.

Според немските сили за сигурност организацията разполага с към 20 членове в цяла Германия. Смята се, че Комбат 18 е въоръженото крило на " Кръв и чест ", неонацистка мрежа, учредена във Англия и популяризирала се и в други европейски страни.

Числото 18 символизира първата (А) и осмата писмен знак (H, на кирилица " Х " ) от латинската писменост - буквите на ръководителя на Третия райх (нацистка Германия) Адолф Хитлер. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР