Германия я издирва за втори път от 2017 година насам

...
Германия я издирва за втори път от 2017 година насам
Коментари Харесай

Крипто кралицата харчи милиардите си под чужда самоличност или вече не е между живите?

Германия я търси за повторно от 2017 година насам

Най-скандалната нашенка – Ружа Игнатова,. Новината пристигна от Министерство на вътрешните работи дружно със известието, че издирването й по искане на Германия продължава в целия свят.

41-годишната пухкава брюнетка стана известна в целия свят, откакто сътвори една от най-големите финансови пирамиди и завлече наивници с милиарди евро. От Игнатова обаче няма ни новина, ни кост от 2017 година. Някои са уверени, че тя харчи парите си под непозната идентичност. Други обаче считат, че Кралицата на измамниците към този момент не е сред живите, написа вестник.

Германия, чиято гражданка е, я търси да дава отговор пред закона за пране на пари посредством основаване и разпространяване на виртуална валута OneCoin.

Ружа Игнатова започва OneCoin през 2014 година, в схемата влиза и брат ѝ Константин. През 2015 година тя показва концепцията за бъдещето на международните разплащания посредством криптовалути на конгрес, проведен от списание The Economist. Година по-рано записва в България фондацията „ Един свят “ и получава наградата „ Бизнесдама на 2014 година “



Братът Константин е задържан в Съединени американски щати и дава показания за измамите на сестра си

Ружа бързо става най-желаният посетител на бизнес-форуми и частни празненства, поддържа връзка с видни предприемачи и политици. За доста малко време мрежата OneCoin обгръща над 3 милиона индивида на 4 континента. Тя работи на правилото на пирамида, като се провеждат презентации в градове по целия свят, на които се продават „ просветителни пакети “. Участниците стават нещо като членове на фракция, учат се по какъв начин да „ копаят “ уанкойни, по какъв начин да търгуват между тях с тях и какви бонуси ще получават, в случай че привлекат нови и нови членове. Включването в мрежата става със суми от 1100 евро, а цената на най-скъпите пакети надвишава 55 000 евро.

Посланията на Ружа и нейните съдружници са, че някой ден уанкойнът ще победи биткойна и всички ще станат богаташи от един тим - „ Милионер юнайтед “. Всичко това обаче е машинация. Всеки може да търгува с биткойни свободно в интернет, само че с уанкойни снабдяването става единствено посредством компании дистрибутори. Цената на биткойна се образува от съотношението сред търсене и предложение, а уанкойн е като счетоводен бележник, само че с неправилна информация, изясняват експертите.

Проектът на Ружа е служил основно за източването на богати вложители от целия свят, употребявайки многостепенни маркетингови схеми, които подкрепяли подправената криптовалута. Членовете на сектата били насърчавани да канят другари и фамилии в OneCoin, естествено против комисионни.

Ружа Игнатова организира конференции по целия свят, представяйки валутата си на обилни купони от Лондон до Дубай. Част от парите, Кралицата на измамниците влага в недвижими парцели у нас и по света. Купува и голямата яхта „ Давина “, на която кани за частен концерт певицата Биби Рекса.



Преди 6-7 години Ружа бе мечтан посетител на всички всемирски събития

В първокласните си парцели в Созопол провежда през 2017 година кръщене на дребната си дъщеричка, под надслова „ Алиса в страната на чудесата “. Морската вила на Ружа е триетажна, има басейн и лозе, а наоколо – и триетажен хотел. Малко по-късно обаче чудесата на Ружа ненадейно секват и тя изчезва безследно.

През октомври милиардерката напуща България с полет на нискотарифната компания Ryanair за Атина и от този момент няма и диря от нея.

Още при започване на „ кариерата “ на Ружа Игнатова финансовите регулатори усещат, че нещо не е наред. Българската Комисия за финансов контрол предизвестява за опасности, свързани с криптовалути като OneCoin още през 2015 година - една година след основаването на тези виртуални пари. През 2016 година управляващите в Хърватия, Швеция, Норвегия, Латвия, Унгария, Италия и няколко други страни предизвестяват вложителите, че OneCoin е лъжлива скица.

В Съединени американски щати е задържан брат й Константин. Американските проверяващи пресмятат, че единствено за две години Ружа и няколко от главните й сътрудници са спечелили 2,23 милиарда евро от продажби по целия свят. През януари 2018 година спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС претърсват офиси в България, свързани с Ружа. Съдебната поръчка за правна помощ е от прокуратурата в немския град Билефелд, област Северен Рейн-Вестфалия. По това дело Ружа Игнатова е обвинена като член на проведена незаконна група за финансови измами и в Германия, само че от нея към този момент няма и диря. При разпитите в Съединени американски щати обаче, брат й твърди, че сестра му за последно е разговаряла с съветски олигарх и най-вероятно той й е оказал помощ да скрие. Дали в Русия или в някоя от някогашните републики на Съюз на съветските социалистически републики, никой не знае.

„ OneCoin Ltd.” е записано в Обединените арабски емирства и работи посредством стотици свързани с него сдружения на 4 континента. След началото на следствието против Ружа в Германия, стана ясно, че там в и няколко други страни разпространяването на уанкойни е неразрешено. Според немските финансови институции има подозрения, че посредством схемата „ уанкойн “ може да се финансират проведени незаконни групи и терористични организации.

Живее в Русе до 10-годишна възраст

Въртяла с татко си металургичен цех в Бавария

Ружа Игнатова е родена в Русе през 1981 година, само че живее в страната единствено 10 години. В началото на 90-те години тя и родителите й Пламен и Веска се преселват в град Шрамберг, Германия. Завършва магистратура по „ Икономика “ в университета в Констанц и пази докторантура по право в Оксфорд. Първата й работа е като съветник в интернационалната компания „ Маккинзи енд Къмпани “, където контактува с редица интернационалните банки и финансови институции. Ружа и татко й Пламен Игнатов до 2012 година са имали металургичен цех в Бавария, който е банкрутирал дни, откакто са го продали. Затова, че е забавила оповестяването в неплатежоспособност, Ружа е наказана условно, а синдикът на сдружението упреква фамилията, че е разглобило машини за да бъдат изнесени от завода. Игнатова обаче се оправдала със международната рецесия. Тя е омъжена е за немски юрист. Офисът на Ружа в България се намираше на столичния площад „ Славейков “ против Столичната библиотека. Смята се, че цялата постройка е купена за към 3 млн. евро от компания, записана в Обединените арабски емирства от Игнатова. Чрез няколко компании тя и майка й Веска се снабдяват с недвижими парцели в идеалния център на София, измежду които и емблематичната постройка на някогашния ресторант „ Крим “ за към 4,2 млн евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР