Германия връща контрола по границата с Швейцария след убийството на

...
Германия връща контрола по границата с Швейцария след убийството на
Коментари Харесай

Германия може да върне контрола по границата с Швейцария

Германия връща контрола по границата с Швейцария след убийството на дете. Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер съобщи през днешния ден, че повода за мярката е убийството на дете във Франкфурт. Предполагаемият причинител на убийството е живеел в Цюрих.

"Ще направя всичко допустимо, с цел да установим "умен " надзор " сред двете прилежащи страни. Все още не съм разговарял с канцлерката Ангела Меркел за този план, само че ще й показва предлагането през септември. Общо 43 000 случая на незаконно секване на немската граница са регистрирани през 2018 година Необходимо е да се вземат ограничения ", акцентира Зеехофер.

Убийството на 8-годишното момче провокира остри реакции в Германия. Детето било блъснато под влака на централната гара във Франкфурт от 40-годишен еритреец, живеещ в Цюрих от 2006 година. Той не разкри претекстовете за действието си и се чака да бъде подложен на психиатрична експертиза.Еритреецът е блъснал и майката на детето, която се избави. Според полицията той не е познавал жертвите си.

На 12 декември 2008 година Швейцария стана част от Шенгенското пространство. Страната е заобиколена от съседи, които ползват Шенгенското съглашение. Изключение прави само Лихтенщайн. Границата с дребното княжество, която не се управлява от 1923 година, става външна за Шенгенското пространство и в този момент би следвало там да се прави паспортен надзор. Но съгласно откритото компромисно решение гранични пунктове няма да се построяват, а границата ще се следи с видеокамери.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР