Германия внимателно наблюдава сиутацията с доставките на газ от Русия,

...
Германия внимателно наблюдава сиутацията с доставките на газ от Русия,
Коментари Харесай

Германия след спирането на газа: Ние сме следващите

Германия деликатно следи сиутацията с доставките на газ от Русия, откакто стана ясно, че „ Газпром “ стопира да внася газ в България и Полша с едностранно нарушаване на договорите.

Енергийните специалисти в Германия считат, че вероятността да бъдат спрени доставките и за Германия е към този момент доста евентуална.

„ Не знаем дали това ще се случи и с доставките за нас, само че би трябвало да се подготвим “, разясниха зелените в Бундестага.

В момента Германия не е наранена от прекъсването на газа към Полша. Поне не непосредствено, само че пък поради стъпката на “Газпром “ цената на газа на тържищата хвръкна с 20% и се търгува за 118 евро за мегаватчас.

Русия към този момент заплаши и Литва, че ще спре доставките на газ.

Въпреки че България и Полша работят по-умно от Германия и се приготвят от известно време за този сюжет, тях също ги чака сложна зима, пишат немските медии. Дотогава обаче Полша се надява да стартира да получава газ от новия си газопровод към Норвегия, а България – още от лятото – от новия газопровод към Гърция. Въпреки това може да се наложи Европейски Съюз да дава от запасите си на двете страни, до момента в който съумеят да намерят 100% заместители на съветския газ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР