Германия влиза от понеделник в четириседмична карантина, обяви канцлерът Ангела

...
Германия влиза от понеделник в четириседмична карантина, обяви канцлерът Ангела
Коментари Харесай

Четириседмична карантина в Германия, 10 млрд. евро помощ за засегнатите отрасли

Германия влиза от понеделник в четириседмична карантина, разгласи канцлерът Ангела Меркел. Пред Бундестага тя обясни нуждата от рестриктивните ограничения. Кабинетът даде обещание 10 милиарда евро помощ за засегнатите браншове.

С многократни спирания от страна на опозицията в лицето на крайната десница и на либералите Ангела Меркел беше безапелационна, че постигнатият нощес компромис с министър-председателите на 16-те провинции е само вярното решение:

„ Трябва да действаме, и то незабавно. За да предотвратим национална здравна рецесия. Затова от понеделник би трябвало още един път всички дружно да поставим изпитание “.

Затварят всички заведения, театрите, кината, фитнес-залите. Но учебните заведения и детските градини не престават да работят. За разлика от пролетта, границите на Германия няма да се затварят, увери кабинетът. „ Наложителни и отговарящи на ситуацията” са наложените рестрикции, изясни Меркел.

Според опозиционните либерали и крайнодясната „ Алтернатива за Германия” обаче затварянето на цели браншове е пагубна и пресилена мярка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР