Германия, Великобритания и Франция няма да могат сами да решат

...
Германия, Великобритания и Франция няма да могат сами да решат
Коментари Харесай

Германия: Страните от ЕС трябва заедно с Русия и Китай да решат проблема с Иран

Германия, Англия и Франция няма да могат сами да решат казуса към нуклеарната стратегия на Иран. Такова мнение изрази ръководителят на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността Волфганг Ишингер в оповестено през днешния ден изявление за немския новинарски портал t-online.de, представено от Българска телеграфна агенция.

" Германия, Франция и Англия няма да решат сами казуса. По-добре би било, в случай че те дружно с Русия и Китай вземат самодейността в свои ръце ", разяснява Ишингер.

Президентът на Китай Си Цзинпин, президентът на Русия Владимир Путин, президентът на Франция Еманюел Макрон, немският канцлер Ангела Меркел, министър председателят на Англия Тереза Мей биха могли да дефинират договарянията като свое общо дело, показва специалистът, представен от ТАСС.

Според Ишингер към момента е допустимо да се откри излаз от рецесията към нуклеарната стратегия на Иран. " Има поле за дипломатически маневри, което към момента не е изцяло изчерпано ", показва той. Експертът предизвестява, че при изостряне на връзките сред Съединени американски щати и Иран може да се стигне до боен спор, " който, несъмнено, ще има последици ". По думите му основният проблем в този момент е, че " за жалост сред Иран и Съединени американски щати няма контакти ".

Иран разгласи през днешния ден по-рано, че стопира да извършва още свои отговорности по интернационалното съглашение за нуклеарната му стратегия, съобщи Ройтерс.

Иран до няколко часа ще стартира да обогатява уран до ниво над 3,67-те %, позволени му съгласно нуклеарната договорка от 2015 година, разгласи на конференция заместник-министърът на външните работи Абас Арагчи, който е един от високопоставените ирански договарящи по нуклеарния въпрос.

Арагчи даде да се разбере, че Иран ще продължи да се отхвърля от още свои отговорности по съглашението на всеки 60 дни.

Дадохме задоволително време на дипломацията, само че европейците не извършиха своите задължения, акцентира иранският договарящ. В същото време той даде да се разбере, че Иран желае да избави нуклеарната договорка, само че прикани другите страни по нея да извършват отговорностите си.

Вратите пред дипломацията към момента са отворени, само че са нужни нови начинания за намиране на излаз от сегашната обстановка, сподели Арагчи.

Преди година президент Доналд Тръмп едностранно изтегли Съединени американски щати от нуклеарната договорка и наложи наказания на Иран. В отговор, Иран разгласи на 1 юли, че запасите му от нискообогатен уран са надхвърлили нивото от 300 кг, позволено от съглашението, напомня Асошиейтед прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР