Германия вече не признава Александър Лукашенко за президент на Беларус,

...
Германия вече не признава Александър Лукашенко за президент на Беларус,
Коментари Харесай

Германия вече не признава Лукашенко за президент на Беларус

Германия към този момент не признава Александър Лукашенко за президент на Беларус, разгласи представителят на държавното управление Щефен Зайберт, представен от AFP.
Зайберт означи, че при противоречивото преизбиране на дългогодишния водач липсва " демократична легитимност ".
 Борел: Европейски Съюз не признава Лукашенко Борел: Европейски Съюз не признава Лукашенко
Европейският съюз не признава изпадналия в усложнения водач Александър Лукашенко в качеството на законен президент на Беларус, съобщи...
" Минималните условия за демократични избори не бяха изпълнени. Те нито бяха почтени, нито свободни. Следователно не може да се признае резултатът от това гласоподаване ", сподели той, откакто по-рано през днешния ден Лукашенко постави клетва на загадка гала.
" Дори и след днешната гала господин Лукашенко не може да си обезпечи демократична легитимност, което е изискването да бъде приет за законен президент ", посочи Зайберт.
Говорителят на немското държавно управление добави, че " фактът, че тази гала бе готова скрито и извършена надалеч от публичното полезрение, е доста индикативен ".
Беларуското опозиционно придвижване прикани неотложно пускане на акция за гражданско непокорство.
 Президентът на Беларус е на посещаване в Русия през днешния ден Президентът на Беларус е на посещаване в Русия през днешния ден
На фона на продължаващите антиправителствени митинги в Беларус президентът Александър Лукашенко идва на работно посещаване в Русия...
В понеделник Кипър наложи несъгласие върху предложение на Европейски Съюз да се вкарат наказания против Лукашенко и държавното управление му.
На 9 август Лукашенко завоюва шести мандат. Спорните избори провокираха най-големите антиправителствени демонстрации в 26-годишното ръководство на Лукашенко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР