Германия въвежда трети пол в официалните регистри Германското правителство одобри

...
Германия въвежда трети пол в официалните регистри Германското правителство одобри
Коментари Харесай

Германия въвежда трети пол в официалните регистри

Германия вкарва трети пол в формалните регистри Германското държавно управление утвърди през днешния ден въвеждането на трети пол в формалните регистри. Така човек ще има опция да се вписва като " друг ".
 
През ноември Федералният парламентарен съд постанови, че на хората би трябвало да се позволи да бъдат вписвани в регистрите нито като дами, нито като мъже и подреди на управляващите или да вкарат опция за изтъкване на трети пол или въобще да отстранен графата пол. Решението беше по дело, заведено от просител, чието искане в регистъра на ражданията полът му да бъде изменен от женски на интерсексуален или друг, не било задоволено.
 

Досега единствената друга опция беше квадратчето за пол да се остави празно. По мотив държавното решение министърът по въпросите на фамилията Франциска Гифай, която е представител на левоцентристите - по-малкия сътрудник на консерваторите в ръководещата коалиция, съобщи: " Това е значима стъпка напред в правното признание на хората, чиято полова еднаквост не е нито мъжка, нито женска ".
 
Решението на немското държавно управление в регистъра на ражданията да бъде добавено квадратче за трети пол с формулировката " друг " изисква и парламентарно утвърждение. Ако депутатите одобрят решението на държавното управление, Германия ще стане първата страна в Европа, признала публично съществуването на трети пол. 
 

В Австрия през юни Конституционният съд постанови, че управляващите би трябвало да разрешат в формалните регистри да бъдат вписвани лица с пол, друг от мъжкия и женския, в случай че желанието им е такова. Съдът обаче постанови, че няма потребност да се трансформира съществуващото законодателство, тъй като в него не е категорично упоменато, че полът на хората би трябвало да бъде единствено мъжки или женски.-->
 
През май Франция отхвърли термина " безпристрастен пол ", препоръчан в молбата на разположение, родено без пенис и без вагина, припомня Агенция Франс Прес.
 

Междувременно Унгария не разрешава джендър проучванията в университетите. " Никой не желае да прави изследвания по пол, тъй че не е нужно да се упражнявате. Такива тематики подкопават основите на християнското семейство " - с тези думи вицепремиерът на Унгария Жолт Шемиен разгласи проектите на държавното управление да забрани джендър проучванията в университетите.
 
Проектът бе показан още в края на предходната седмица, а на висшите образователни заведения бе даден период от 24 часа, с цел да изложат възраженията си по документа.
 

В Унгария магистърски курсове за джендър проучвания оферират два университета - държавният " Лоран Йотвьош " и частният американски Централноевропейски университет. Във всяка от стратегиите се одобряват към 20 студенти. И двата ВУЗ-а се намират в Будапеща. Преподавателите разкритикуваха плануваното им унищожаване от образователните проекти като неприемлива интервенция в свободата на преподаване и проучване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР