Германия въвежда мерки спрямо пристигащите от нови три области на

...
Германия въвежда мерки спрямо пристигащите от нови три области на
Коментари Харесай

Новите мерки за пристигащите българи в Германия влизат в сила от днес

Германия вкарва ограничения по отношение на идващите от нови три области на България - София-град, Разград и Сливен. Затягането на ограниченията влиза в действие от през днешния ден, като част от предварителната защита против ковид, прецизират от Министерството на външните работи на Германия, представено от БГНЕС.
Трите области бяха добавени в „ Списъка на рисковите “ от института „ Робърт Кох “, в който към този момент участват и областите Благоевград и Търговище.
Тестът може да бъде изработен и отвън Германия, само че в границите на 48 часа преди влизане на територията на страната. Само съществуването на негативен тест е съображение за освобождение от 14-дневна домашна карантина. Властите прецизират, че карантина не се ползва за пътували пренос през „ рисков регион “.
От Министерство на външните работи напомнят, че всяка федерална провинция в Германия ползва правилото за карантината в съгласуван с локалните особености на разпространяването на ковид тип. В тази връзка предлагаме на жителите да ревизират авансово настоящите характерни условия за съответната провинция към която пътуват. При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с консулските ни служби в Германия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР