Германия въвежда мерки спрямо пристигащите от нови три области на

...
Германия въвежда мерки спрямо пристигащите от нови три области на
Коментари Харесай

Германия с неочаквана секира за българите, запътили се на там

Германия вкарва ограничения по отношение на идващите от нови три области на България - София-град, Разград и Сливен. Това оповестиха от Министерство на външните работи (МВнР).

От немското Министерство на външните работи осведомят, че това е част от предварителната защита против ковид и влиза в действие от събота, 24 октомври 2020 година

Трите области от през днешния ден са добавени в „ Списъка на рисковите области “ на института „ Робърт Кох “, в който към този момент участват и областите Благоевград и Търговище.

За всички, които идват в Германия от и през последните 14 дни са имали престой в „ рискова област “, е в действие наложително условие за тест за ковид. Той може да бъде изработен и отвън Германия, само че в границите на 48 часа преди влизане на немска територия. Само съществуването на негативен тест е съображение за освобождение от 14-дневна домашна карантина.

Карантина не се ползва за пътували пренос през „ рисков регион “.

От Външно напомнят, че всяка федерална провинция в Германия ползва правилото за карантината в съгласуван с локалните особености на разпространяването на ковид тип. В тази връзка предлагаме на жителите да ревизират авансово настоящите характерни условия за съответната провинция, към която пътуват.

Малко по- късно от Външно оповестиха, че Германия ще позволява на чужденци до края на годината, чиито паспорти и персонални карти са с изминал период на годност, да изоставен територията на страната, когато страната, която е издала документа, е оповестила, че удължава периода на годност.

Във връзка с рецесията от ковид напролет Германия разгласи, че приема предлагането да признава за годни изтекли след 13 март 2020 година български персонални документи, с които сънародниците ни да могат да напущат страната на път за родината. Този период изтича на 31 декември 2020 година, като след тази дата български жители с изтекли персонални документи няма да могат да пресичат немската държавна граница.

ОТ Министерство на външните работи напомнят, че при започване на октомври по отношение на изискванията на пандемията от ковид Германия разгласи, че удължава еднократно периода за потребление на изтекли персонални документи на чужденци, в това число български жители, на територията на страната до края на 2020 година и за административни цели (продължаване периода на пребиваване).

Еднократното удължение на периода цели най-много да се предотвратят проблеми с престоя и пребиваването на непознатите жители, които към този момент се намират на територията на Федералната република.

Външно осведоми, че и трите български консулски служби в Германия – към посолството ни в Берлин, както и в генералните ни консулства във Франкфурт и в Мюнхен одобряват документи за възобновяване на изтекли български персонални карти и задгранични паспорти.

На българските жители, които имат намерение до 31 декември 2020 година да изоставен Германия с изтекли персонални документи със аероплан, ведомството предлага авансово да се осведомяват за политиката по този въпрос на съответната самолетна компания, тъй като е допустимо да не бъдат качени на борда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР