Германия удължава ограниченията за събирания на хора, въведени заради пандемията

...
Германия удължава ограниченията за събирания на хора, въведени заради пандемията
Коментари Харесай

Удължават ограниченията за контакти в Германия до 29 юни. Какво се променя?

Германия удължава рестриктивните мерки за събирания на хора, въведени поради пандемията от ковид, до 29 юни. А не до 5 юни, както се очакваше. Това е било решено във вторник вечерта (26 май) в границите на заседание, в което са взели участие ръководителят на канцлерската работа Хелге Браун и членове на кабинетите на 16-те федерални провинции, както оповестява пресслужбата на държавното управление в Берлин.

Още от 6 юни обаче страната последователно ще стартира да разхлабва ограниченията. Така да вземем за пример от 6 юни нататък срещите на до 10 души (или на членовете на две домакинства) ще бъдат разрешени и на публични места. Въпреки това обаче както федералното държавно управление, по този начин и районните ръководещи молят към рационален метод - би било добре, в случай че жителите поддържат контакти с по-малко хора, както и кръгът на хората, с които се среща човек, да не е прекомерно огромен.

Какви са рекомендациите към жителите?

Препоръчва се и при срещи в затворени пространства (включително у дома) хората да поддържат отдалеченост от минимум 1,5 метра, както и да съблюдават разпоредбите за хигиена. Броят на хората би трябвало да е съгласуван с размера на помещението, в което се намират, както и да се подсигури задоволително проветряване. Когато и където е допустимо, събиранията би трябвало да се организират навън, защото на открито рискът от зараза е по-малък.

Решението е взето въз основа на догатката, съгласно което месец след първото разхлабване на рестриктивните мерки броят на новите случаи на болест в Германия към момента е невисок, оповестява федералната пресслужба. Този триумф се дължи в огромна степен на това, че във всички съответстващи сфери се вкараха и се съблюдават разпоредбите за отдалеченост и хигиена. " Отправяме сърдечни благодарности към всички жители и гражданки, които съблюдаваха разпоредбите консеквентно. "

Тюрингия желае да поеме по личен път

Федерална провинция Тюрингия към момента не се е отказала от проекта си за по-бързо разхлабване на рестриктивните мерки. Другите провинции избират към този момент да съблюдават по-строгите правила. Министър-председателят на Тюрингия Бодо Рамело беше оповестил, че разпоредбите, предлагани от Брелин, били инструмент за незабавни случаи, които са оправдани единствено в случай че пандемичната обстановка го изисква. Баварският министър председател Маркус Зьодер предизвестява в тази връзка: " Който има вяра, че коронавирусът към този момент постепенно изчезва, е в най-хубавия случай огромен добряк ".

Берлин и федералните провинции са единомислещи, че според от районната динамичност в пандемичната обстановка е допустимо и въвеждането на по-строги ограничавания. И сега важи правилото за горна граница: когато в някой окръг новите случаи на болест надвишават 50 на 100 000 души за една седмица, управата би трябвало да вкара по-строги ограничавания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР