Германия трябва да се противопостави на омразата, насилието и враждебността,

...
Германия трябва да се противопостави на омразата, насилието и враждебността,
Коментари Харесай

Меркел иска Германия да се пребори с омразата, в синагогата е предотвратено клане

Германия би трябвало да се опълчи на омразата , насилието и враждебността, съобщи канцлерът Ангела Меркел, ден откакто мъж атакува с автомат синагога и умъртви двама души, излъчвайки нападението онлайн , оповестява " Ройтерс ".

Щеше да има доста повече жертви , в случай че заподозряният причинител, немският националист Стефан Б., бе пробил през портите на синагогата в Хале. " Аз, сходно на милиони хора в Германия, съм шокирана от закононарушението , осъществено през вчерашния ден в Хале ", разяснява Меркел.

" Всички знаем, че избегнахме ужасяваща офанзива против хората в синагогата. Можеше да има доста повече жертви... Представителите на страната би трябвало да употребяват всички средства, с цел да се оправят с омразата , насилието и враждебността към хората ", добавя тя.

Военен източник разяснява, че Стефан Б. е минал военна работа, само че не е получил особено образование . Пълното му име не може да бъде оповестено съгласно немските закони за дискретност. Германските медии оповестиха, че проверяващите са претърсили дома на нападателя , той живее с майка си в Бендорф, западно от Хале.

 Евреите в Германия
Евреите в Германия " скандализирани " от слабата полицейска отбрана на атакуваната синагога

Полицията пристигнала на мястото след повече от 10 минути от сигнала

По-рано президентът Франк-Валтер Щайнмайер посети синагогата и разяснява: " Днес е ден на позор и срам... Изпълва всички ни с смут , че в нашата страна, страна с тази история, се случи нахлуване. Сигурен съм, че преобладаващото болшинство от обществото в Германия желае евреите да бъдат част от тази страна. Трябва да защитим еврейския живот . "

Германски прокурор заяви, че нападателят е желал да извърши " кръвопролитие " в синагогата и е имал към четири кг експлозиви в колата си . Главният федерален прокурор на Германия Питър Франк споделя, че остават доста въпроси по отношение на заподозряния , който в този момент е в ареста.

Разследващите към момента би трябвало да дефинират, по какъв начин се е сдобил с материал с цел да си направи оръжие и експлозиви и дали някой различен знае за проектите му .

Франк разяснява в Карлсруе, че " това, което преживяхме през вчерашния ден, беше гнет ", нападателят е желае да сътвори " световен резултат ", посредством предаване онлайн, с цел да насърчи други да го последват .

Ръководителят на еврейската общественост в Германия Йозеф Шустер назова отсъствието на полицейски охранители " скандално ".
 Двама души починаха при пукотевица с автомат до синагога в град Хале, Германия
Двама души починаха при пукотевица с автомат до синагога в град Хале, Германия

Хвърлена е и граната по близкото еврейско гробище
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР