Германия трябва да направи всичко по силите си, за да

...
Германия трябва да направи всичко по силите си, за да
Коментари Харесай

Германия продължава борбата срещу забраните за дизела

Германия би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да избегне възбраните за дизелови коли, съобщи в изявление новият министър на финансите на най-голямата стопанска система в Европа.

Олаф Шолц изрази подозрение, че премахването на данъчните облекчения върху дизела ще накарат автомобилната промишленост да вкара по-скоро по-чисти коли. И прикани градовете да усилят вложенията в зарядни станции за коли.

Министърът отхвърли и концепцията страната да се намеси и посредством финансови тласъци, с цел да накара германците да си купят нови, по-чисти дизелови коли.

" Задача пред промишлеността е да създаде коли, които ще дават отговор на бъдещите правила за чист въздух ", сподели Шолц, добавяйки, че " Трябва да поговорим съществено по какъв начин можем да увеличим броя на електрическите автомобили или да разтеглим обществения превоз ".

Шолц, който също има дизелов автомобил, споделя терзанията на останалите водачи по отношение на ограничавания достъп до някои места в бъдеще, когато възбраните влязат в действие.

В края на февруари висшият административен съд в Лайпциг удостовери законността на бъдещите забрани за придвижване на по-стари дизелови коли в някои региони на градове по решение на локалните управляващи. Първият град, който ще вкара сходна възбрана, е Хамбург.

Подобен опит за решение на казуса обаче не се харесва на централната изпълнителна власт. Още през предходната година канцлерът Ангела Меркел съобщи, че ще направи всичко по силите си, с цел да избегне забрани. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР