Германия трябва да изплати на Полша военни репарации за нанесените

...
Германия трябва да изплати на Полша военни репарации за нанесените
Коментари Харесай

Полският министър на отбраната поиска репарации от Германия

Германия би трябвало да изплати на Полша военни репарации за нанесените вреди и осъществените закононарушения през Втората международна война, съобщи полският министър на защитата Антони Мачеревич. " От юридическа позиция Германия без подозрение дължи репарации на Полша ", сподели той.

Не е правилно, че полската страна се е отказала от репарациите, които Германия ни дължи. Истината е, че руската колония, наречена Полска национална република, отчасти се отхвърли от репарациите, които бяха свързани с територията на марионетната руска страна Германска демократична република (Германска демократична република) ", добави Мачеревич.

Така той призна, че е имало отвод от репарации, само че " той в никакъв случай не е бил организиран от формално-правна позиция, а е носил единствено темперамент на политически публицистичен акт ".

Говорейки по случай 73-та годишнина от Варшавското въстание против нацистките окупатори, министърът на защитата сподели, че първите месеци на въстанието, грубо потушено от нацистите, са " носили темперамент на геноцид ". " Това не беше битка с въстаниците, а убийства - дом след дом, жилище след жилище ", означи той.

" Германия може единствено да се опита да смекчи своята виновност, да заплати този заплашителен дълг, който тя има по отношение на полския народ. Това е единственото, което те (германците) могат да създадат ", установи Мачеревич, представен от ТАСС. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР