Германия трябва да има добросъседски отношения с Русия, въпреки противоречивите

...
Германия трябва да има добросъседски отношения с Русия, въпреки противоречивите
Коментари Харесай

Меркел иска добри отношения с Русия, но ще е предизвикателство

Германия би трябвало да има добросъседски връзки с Русия , макар спорните въпроси , разгласи в петък немският канцлер Ангела Меркел, изказвайки се на конгреса на Християндемократическия съюз в Лайпциг оповестява, ТАСС.

Според Меркел Берлин се интересува от " положително съседство с Русия ". " Това е в наш интерес, макар всички компликации, с които се сблъскахме ", съобщи тя.

Тя изясни обаче, че с нови провокации като цифрова промяна и битка с изменението на климата , партията би трябвало да гледа към бъдещето , като в същото време преодолява нови такива, като съветската експанзия и търговски разногласия със Съединени американски щати , оповестява Агенция Франс Прес.
 Меркел: Европейски Съюз би трябвало да се бори за „ цифров суверенитет” против Съединени американски щати
Меркел: Европейски Съюз би трябвало да се бори за „ цифров суверенитет ” против Съединени американски щати

Вестникът отбелязва, че това акцентира готовността на Европейски Съюз да оспори американската доминация

Излизайки на сцената тъкмо 14 години откакто стана канцлер на Германия , тя разяснява, че в никакъв случай не си е представяла, че ще е на власт толкоз дълго, само че че работата към момента не е свършена , оповестява Агенция Франс Прес

Меркел напомня пред партията, че от 2005 година те са довели безработицата до рекордни ниски равнища и са издържали на международната финансова рецесия .

" Трябва да намерим решения за света на утрешния ден " и да подсигуряваме, че ХДС е партията на " мощния център на Германия ", изясни тя.

" Искам да продължа да работя за това като канцлер ", добави Меркел.
 Макрон и Меркел попаднаха в нова Студена война, само че тя не е тяхна и е софтуерна
Макрон и Меркел попаднаха в нова Студена война, само че тя не е тяхна и е софтуерна

И Китай, и Съединени американски щати виждат в Европейски Съюз слаб и незабележим състезател, и са прави

От своя страна, водачът ма ХДС Анегрет Крамп- Каренбауер разяснява, че " бъдещето към момента не е несъмнено, то е в наши ръце ". Тазгодишният партиен конгрес е на фона на битка за поддръжка, до момента в който партията се бори и за своята визия след Меркел , написа " Дойче веле ".

Каренбауер изясни, че " имахме сложна година - ще призная това ", във връзка със спада на поддръжката на ХДС на последните избори в източните провинции на Германия.

Дигитализацията е изключително значима , като водачът на ХДС се застъпва за основаване на ново министерство , където главният акцент ще бъде да се докара Германия до скоростта на други страни, които са с по-добър интернет и мобилни мрежи.

Като се опълчва на своите противници и критици, тя изясни, че рецензиите за държавното управление на Меркел и изказванията, че партията прави всичко неправилно, " не са добра тактика за акция ".

Призовавайки за повече помощ и съдействие със страни в Африка , тя сподели: " Ако не го създадем, тогава кой ще го направи ? Днес би трябвало да сме солидарни с тези, които се нуждаят от помощта ни. "

ХДС е на кръстопът, до момента в който се приготвя за бъдеще без канцлера Меркел , която няма да се кандидатира за преизбиране, когато мандатът й завърши през 2021 година.

Сегашният началник на партията Крамп- Каренбауер е считана за вероятен правоприемник на Меркел , само че губи поддръжка в границите на партията. Тя е изправена пред предизвикателство от противника си Фридрих Мерц, само че към момента има една година в мандата си.

Партията има проблеми с единството си , като консервативните и по-центристки лагери на партията се борят за надзор върху бъдещата посока на партията.

Членовете на партията ще обсъдят и редица въпроси, в това число ролята , която китайската компания Huawei би могла да изиграе в построяването на бъдещата 5G мрежа на Германия , възбрана за забрадки за млади девойки , дали немските флагове би трябвало да се веят над учебните заведения, както и допустимо преосмисляне на проектите на немското държавно управление за съществена пенсия .
 Дуо от социалдемократите се закани да извади Германия от „ неолиберлната пустиня”
Дуо от социалдемократите се закани да извади Германия от „ неолиберлната пустиня ”

Двама релативно малко познати политици, Норберт Валтер-Борянс и Саския Ескен, изненадващо се трансфораха в главните претенденти за лидерския пост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР