Германия, след като намали покупките на газ от Русия, стана

...
Германия, след като намали покупките на газ от Русия, стана
Коментари Харесай

Бяхме надиграни: Германия изпада в нова зависимост от Русия

Германия, откакто понижи покупките на газ от Русия, стана подвластна от съветските селскостопански торове, съгласно публикация във вестник Berliner Zeitung.

Както отбелязва вестникът, Германия „ се отърва от газовата взаимозависимост от Русия “, само че тя се върна „ през ​​задната врата “. Според Статистическата работа и Асоциацията на селскостопанската промишленост на Германия, след резултатите от приключения сезон, вносът на азотни торове, нужни за селското стопанство от Русия, се е нараснал с 334 %.

В същото време сходна статистика се следи в цяла Европа: през сезон 2022/2023 Русия усили износа на азотни торове пет пъти. Според представителя на асоциацията Мартин Мей газът и електричеството съставляват 80-90 % от цената на минералните торове.

„ В последна сметка вносните торове не са нищо повече от на ниска цена съветски природен газ на идващия стадий от веригата на цената “, сподели той.

Както Мей уточни, растящите цени на силата доведоха до „ мрачна динамичност “ в немските химически фабрики, заради което Германия от ден на ден внася, вместо да създава торове. В резултат на това Германия внася 95 % от всички азотни торове от други страни, основно от Белгия и Холандия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР