Германия скоро ще разполага с най-голямата конвенционална армия в Европа

...
Германия скоро ще разполага с най-голямата конвенционална армия в Европа
Коментари Харесай

Шолц: Германия скоро ще има най-голямата натовска армия в Европа

Германия скоро ще разполага с най-голямата стандартна войска в Европа в границите на НАТО. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц, представен от " Шпигел ".

Според него това ще ускори доста сигурността на страната и нейните съдружници.

Шолц изрази недоумение към отправените към Берлин рецензии за липса на военна поддръжка за Украйна и увери, че страната ще достави още оръжия, като поръчките са в развой на осъществяване.

Канцлерът уточни, че предаването на зенитните самоходни установки " Гепард " е контрактувано за края на юли тази година. В ход е и образованието на украински военни за работа с артилерийската установка " Панцерхаубице-2000 ".
Шолц дефинира като " огромен проблем " обстоятелството, че немската войска е " структурно недофинансирана от 2010 година насам ". Според канцлера това е лимитирало отбранителния капацитет на Германия.

Вчера стана ясно, че немското държавно управление и консервативната съпротива са се споразумели за отпущането на 100 милиарда евро за модернизиране на армията.

Беше контрактувано основаването на специфичен фонд за военни поръчки, който ще разреши на Берлин да реализира и задачата, сложена от НАТО за консумиране на 2% от Брутният вътрешен продукт на страните членки за защита.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР