Германия ще вложи $86 милиарда в железопътната си система, предава

...
Германия ще вложи $86 милиарда в железопътната си система, предава
Коментари Харесай

Германия обновява жп транспорта си с $86 милиарда

Германия ще вложи $86 милиарда в железопътната си система, предава Bloomberg. Берлин предложи 10-годишен проект за ремонтни действия на релси, мостове и влакове, с цел да усили потреблението на този вид превоз, който се счита за по-зелен от самолетите.

Освен ремонтни действия, Германия ще предприеме и увеличение на потенциала на жп транспортира и електрифицирането на повече направления. Към момента едвам 58% от маршрутите са електрифицирани. До 2030 година всички огромни градове в страната би трябвало да бъдат свързани с влакове, които ще потеглят на 30-минутни шпации. През идващото десетилетие 2 000 моста ще бъдат ремонтирани, а DB желае да ремонтира и по 2 000 км релси годишно.

Федералното държавно управление ще влага €62 милиарда, а държавната Deutsche Bahn AG ще вложи €24 милиарда.

" Това ще бъде десетилетието на влаковете ", разгласи министърът на превоза Андреас Шойер.

За да усили потреблението на жп превоза, компанията понижи и цените на билетите с 10% от 1 януари.

Планът е част от самодейността на Германия да усъвършенства инфраструктурата си и да понижи въглеродните излъчвания, изключително от превоза и производството на електрическа енергия. Още през септември стана ясно още, че Берлин ще вкара и по-високи такси за локалните полети.

Тази седмица кабинетът може да вземе и решение за обезщетения за ютилити фирмите, които затворят централите на лигнитни въглища. Възможни са и помощи за автомобилната промишленост, която се опита да премине към електрически автомобили.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР