Германия ще въведе задължителни тестове за коронавирус на завръщащите се

...
Германия ще въведе задължителни тестове за коронавирус на завръщащите се
Коментари Харесай

Изследват за коронавирус кацащите на летищата в Германия

Германия ще вкара наложителни проби за ковид на завръщащите се от 130 страни, сложени в рисковия лист за болест от Института " Роберт Кох ". Повод за това е абсурдът с празненства без никаква отбрана и защитни ограничения на Палма де Майорка – обичан за германците курорт. Засега България не е сложена в листата с рискови страни, предава Deutsche Welle.
Здравните министри на немските провинции ще решат кой да заплаща тестванията. Преобладаващото мнение е, че разходът би трябвало да е за сметка на пътуващите, които умишлено са поели риска да летят в страна, посочена като рискова от здравните управляващи.
Летищата поддържат мярката, само че желаят институциите да изпратят чиновници за тестването и да решат по какъв начин ще се действа с пасажерите дали позитивна проба за ковид. Вече има зони за тестване на аерогарите във Франкфурт, Мюнхен и Кьолн/Бон, проучванията се заплащат, само че пасажерите не са длъжни да минават през тях. Бавария приготвя гратис тестване на всички летища.
Някои политици и специалисти приканват да се тестват всички летовници, които се връщат в страната. " Ако първо разрешите на хората да влязат в страната и по-късно да пътуват из нея, ще мине време, в което те могат да заразят другите. По-добре е да ги тествате непосредствено при завръщането им и да го извършите наложително ", изяснява пред ARD ръководителят на Германската здравна асоциация Клаус Райнхард.
Асоциациите за отбрана на потребителите обаче са срещу наложителните проби. Те са безапелационни, че проучванията би трябвало да бъдат доброволни.
Кой може да влиза в Германия и кой ще е под карантина, четете в Expert.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР