Германия ще удължи временния контрол на границата си с Австрия

...
Германия ще удължи временния контрол на границата си с Австрия
Коментари Харесай

Германия удължава проверките по границата с Австрия с шест месеца

Германия ще удължи краткотрайния надзор на границата си с Австрия за шест месеца поради опасения, че външните граници на Европейския съюз не са задоволително предпазени. Това оповестиха от немското вътрешно министерство, представени от " Ройтерс ".

Германия е координирала решението с Австрия, Дания, Швеция и Норвегия, посочи говорителката на министерството. Датското държавно управление направи сходно изказване по-рано през днешния ден, като се базира на опасността от тероризъм.

Германия и други страни от Шенгенското пространство, което по принцип е зона за свободно придвижване, вкараха ексклузивен граничен надзор през 2015 година, откакто повече от 1 млн. бежанци и мигранти влязоха в Европа.

Удължаването, което влиза в действие през декември, ще резервира граничния надзор в действие до 11 май 2019 година

" Целта към момента е да се върнем към свободно пътешестване в границите на Европейски Съюз, само че изискванията за това към момента не са налице, като доста мигранти не престават да влизат нелегално в страната ", разяснява говорителката на немското вътрешно министерство.

Тя отхвърли каквото и да е съмнение, че удължаването съзнателно е било оповестено на обществеността два дни преди основните избори в немската провинция Бавария, където Християнсоциалният съюз (ХСС) на Хорст Зеехофер - сестринската партия на Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел - се насочва към най-слабото си показване от повече от 60 години.

ХСС желаят да бъдат възприемани като твърдолинейни по отношение на имиграцията, с цел да се опълчват на възхода на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", която се чака де влезе в Народното събрание на Бавария за първи път. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР