Германия ще търси газ и въглища "от другаде", а САЩ

...
Германия ще търси газ и въглища "от другаде", а САЩ
Коментари Харесай

ЕС ще отговори на агресията на Русия с нови, по-тежки санкции

Германия ще търси газ и въглища "от другаде ", а Съединени американски щати ще отворят петролния си запас

Европейски Съюз готви нов пакет от доста съществени наказания, които ще имат големи последствия за Русия, разгласи председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Какви са ограниченията, ще стане ясно още през днешния ден, само че Фон дер Лайен загатна, че се планува изключване на съветските банки от системите за интернационалните разплащания и прекъсване на търговията с съветски скъпи бумаги. Председателят на Европейския съвет Мишел незабавно свика изключително съвещание на Европейския съвет за разискване на рецесията и глобите и водачите от Европейски Съюз ще се срещнат по-късно през днешния ден, написа вестник.

Агресията на Русия обаче основава големи опасности за енергийната сигурност на Европа и на света. Котировките на петрола минаха 100 $ за барел, а Моксква предизвести европейците да се готвят за рекордни цени на природния газ.

Германското Министерство на стопанската система тази заран разгласи, че след съветската експанзия в Украйна ще би трябвало да се купуват природен газ и въглища "от другаде ".

Но от кое място?

Катар, който е един от най-големите експортьори на природен газ в света, към този момент сподели, че не може да замести съветските газови доставки. Можем да "отклоним " единствено 10-15% от договорите си за полутечен природен газ към други дестинации отвън към този момент контрактуваните, разгласи министърът на енергетиката на Катар Саад ал-Кааби, като посочи, че в кратковременен проект замяната на доставките на съветски газ за Европа е „ съвсем невъзможна ".

"Мисля, че Русия обезпечава към 30-40% от доставките на природен газ за Европа. Няма нито една страна, която може да размени този размер, няма потенциал да направи това посредством полутечен природен газ ", означи Ал Кааби на газова конференция в Доха, представен от международните медии. "Повечето количества полутечен природен газ (LNG) са обвързани с дълготрайни контракти и дестинации “, уточни министърът.

В последните седмици Съединени американски щати и Европейски Съюз беседват с огромни енергийни компании в международен мащаб за капацитета за огромни доставки на природен газ за Европа при положение, че съветските доставки бъдат прекратени при ескалация на украинската рецесия. Засега резултатите са неразбираеми.

Конфликтът "значително усилва риска от спиране на доставките на съветски нефт ", разяснява Пат Тъкър, публицистичен шеф на Есоnоmіѕt Іntеllіgеnсе Unіt. "

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля продажба на нефт от стратегическите запаси на страната, в случай че цените на тези енергийни запаси се покачат прекалено вследствие на съветската експанзия, сподели прессекретарят на Белия дом Джен Саки.

В края на 2021 година Съединени американски щати към този момент прибегнаха до отваряне на запаса. Тогава на пазара бяха препоръчани за обмен към 70 милиона барела от стратегическите ресурси.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР