Германия ще спре вноса на петрол от Русия до края

...
Германия ще спре вноса на петрол от Русия до края
Коментари Харесай

Германия ще спре да внася руски петрол до края на годината, според външния министър

Германия ще спре вноса на нефт от Русия до края на годината. Това съобщи немският външен министър Аналена Бербок след среща с сътрудниците си от балтийските страни. 

" Казвам тук ясно и недвусмислено - да, Германия последователно ще приключи напълно вноса на съветска сила ", сподели Бербок.

Тя изясни, че страната ще понижи на половина вноса на петрола до лятото и ще стигне " до 0 " до края на годината. Същото ще се случи и с газта в една обща европейска рамка.

Позицията ѝ обаче беше в несъгласие с изявление на финансовия министър, който сподели, че Германия се движи " колкото е допустимо по-бързо ", с цел да постави завършек на зависимостта си от съветска сила, само че това ще отнеме време. 

" Трябва да бъдем търпеливи ", сподели министърът на финансите Кристиан Линднер, представен от BBC.

Линдер изясни, че неочакваното прекъсване на съветския енергиен импорт може да докара до физическото прекъсване на някои германски производители. Той увери, че всевъзможни калкулации от страна на съветския президент Путин, че Германия ще продължи да разчита на съветската сила, са " неверни ".

Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува дейностите на Германия, че не е съумяла да ограничи вноса на съветска сила и дефинира заплащанията за доставки като " кървави пари ". Някои страни, като Съединени американски щати и Австралия, към този момент не разрешиха вноса на съветски нефт. 

Страните от Европейски Съюз обаче са по-силно подвластни от съветската сила, като Германия сега купува към 25% от своя нефт и 40% от своя газ от Русия. 

По-рано Европейският съюз разгласи нов пакет от санцкии против Русия, който включва възбрана за вноса на въглища, започваща от август. 

По време на среща с английския министър председател Борис Джонсън, канцлерът на Германия Олаф Шолц също разгласи желанията на страната за изключването на съветския енергиен импорт.

" Ние работим интензивно, с цел да станем самостоятелни от вноса на съветски нефт и считаме, че ще успеем да го създадем през тази година ", сподели Шолц.

През февеуари Германия спря процеса по утвърждение на газопровода " Северен поток 2 ", който трябваше да бъде пуснат в експлоатация тази година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР