Германия ще се справи тази зима и ще осигури енергийните

...
Германия ще се справи тази зима и ще осигури енергийните
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Германия ще се справи тази зима и ще осигури енергийните си доставки

Германия ще се оправи тази зима и ще обезпечи енергийните си доставки макар, че страната бе лимитирана съвсем до нула откъм приемане на синьо гориво от Русия.

Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц при показване на пакет от ограничения в поддръжка на германците и фирмите поради високата инфлация.

Стойността на ограниченията е 65 милиарда евро, предадоха международните организации.

" Русия към този момент не е благонадежден снабдител на сила. Федералното държавно управление се приготви за това още от началото на годината ", сподели Шолц.

Той акцентира, че с помощта на диверсификацията на източниците за доставка и запълването на газовите складове, страната му е в положение да се оправи с дълготрайно прекратяване на притока от газ през газопровода " Северен поток 1 ", съобщи " Франс прес ".

От пакета от ограничения, който е третият подред, одобряван от държавното управление, 1,7 милиарда евро ще отидат за данъчни облекчения за към 9000 компании, отбелязва " Ройтерс ".

Мерките в пакета включват нов, по-евтин народен билет за публичния превоз, суми от 300 и 200 евро, които ще бъда изплатени еднократно на пенсионерите и студентите, с цел да се оправят те с енергийните цени, увеличение на помощите за възрастните и за тези, които не могат да работят, увеличение на детските надбавки.

Управляващите към този момент се договориха за еднократна сума от 300 евро за работещите, с цел да могат те да се оправят с възходящите енергийни цени.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР