Германия ще проучи въпроса за снабдяване на Киев с крилати

...
Германия ще проучи въпроса за снабдяване на Киев с крилати
Коментари Харесай

Германия даде нишан на Киев за ракети Taurus, независимо от ситуацията с F-16

Германия ще изследва въпроса за доставяне на Киев с крилати ракети Taurus , без значение от прехвърлянето на изтребители F-16 на Украйна от Дания и Нидерландия, съобщи в понеделник представителят на немското държавно управление Щефен Хебестрит.

" Важно е, че сега няма нова обстановка по този въпрос ", цитираха го западни медии

Запитан дали обстановката с F-16 ще усили натиска върху Берлин за евентуалните доставки на Taurus, той съобщи, че немските управляващи " не усещат подобен напън ". Хебестрит също по този начин напомни, че Германия е най-големият снабдител на военна помощ за Украйна след Съединени американски щати.

По-рано Дания и Нидерландия дадоха обещание да изпратят на Киев F-16 .

Ден по-рано датският министър-председател Мете Фредериксен съобщи, че Дания има намерение да трансферира на Украйна 19 самолета F-16. Тя изрази вяра, че първите шест изтребителя ще бъдат доставени на Киев към Нова година.

Междувременно по-рано през август немски медии оповестиха, че датските управляващи може би скоро ще създадат изказване за прехвърлянето на Украйна на крилати ракети с въздушно базиране Taurus с обхват на деяние над 500 км.

Според информация на t-online немските военновъздушни сили към този момент са дали зелена светлина за това. В същото време редица източници от Германската социалдемократическа партия потвърдиха, че Федерална Република Германия е подготвена да изпрати на Украйна нови оръжейни системи единствено в съгласуваност със Съединени американски щати.

Във връзка с това изданието напомня, че Вашингтон и преди не е извършил настояванията на Украйна за доставка на тактически балистични ракети АТАКМС .
 Украйна желае от Германия ракети
Украйна желае от Германия ракети " Таурус "

Засилване на бойната мощност против съветската експанзия

Германският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че доставката на ракети " Таурус " за Украйна сега не е приоритет за Берлин. На собствен ред EFE заяви, че немското държавно управление обмисля опцията за прекачване на крилати ракети " Таурус " с въздушно базиране на Украйна, при изискване че те бъдат модифицирани, с цел да се понижи техният обхват.

Според немските медии компанията производител на ракетите Taurus Systems счита, че е механически допустимо да се създадат такива модификации , само че това ще отнеме няколко седмици.

В момента Бундесверът разполага с 600 единици Taurus, като 150 са на въоръжение, а останалите могат да бъдат върнати в употреба от немската индустрия. Все още не се оповестява какъв брой ракети е подготвена да изпрати Федерална Република Германия на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР