Германия ще повиши целта си за намаляване на въглеродните емисии

...
Коментари Харесай

Германия си поставя по-амбициозна цел за намаляване на въглеродните емисии

Германия ще увеличи задачата си за понижаване на въглеродните излъчвания до 2030 година от 55% на 65% по отношение на 1990 година, откакто Конституционният съд на страната съобщи, че предходните решения в региона на климата не са задоволително амбициозни. Според новия проект, който следва да бъде признат от държавното управление на канцлера Ангела Меркел, Германия ще се стреми да реализира въглероден неутралитет до 2045 година - пет години по-рано от в началото плануваното.

Промяната идва след решение на Конституционния съд от предходната седмица, съгласно което актуалният проект слага прекомерно огромна отговорност за понижаване на въглеродните излъчвания върху бъдещите генерации. Основната рецензия на съдиите е, че управляващите са прекомерно неразбираеми за ограниченията, които би трябвало да се подхващат след 2030 година, с цел да се реализиран съвсем цялостен въглероден неутралитет до 2050 година

По време на свиканата небрежно конференция екоминистърът Свеня Шулце назова новите цели, които се съдържат в измененията на закона за климата, " заслужено предложение за по-младото потомство ", оповестява Financial Times. " Този път не отлагаме главната тежест за понижаване на въглеродните излъчвания в бъдещето ". Тя означи, че всяко десетилетие, всяко потомство ще поеме своята отговорност.
Много по-подробни цели
В отговор на рецензиите, че остарелият закон за климата е прекомерно неразбираем, измененията в него слагат доста по-подробни климатични цели. Според тях Германия би трябвало да понижи производството на парникови газове с 88% до 2040 година Освен това излъчванията трябваше да се свият с 25% през 20-те години на века, с 23% през 30-те и с 12% през 40-те години.

Решението се приема за огромна победа за младите последователи на строгите ограничения против климатичните промени, които твърдяха, че неспособността на държавното управление да се оправи съответно с казуса с световното стопляне нарушава техните съществени права. Съдиите се съгласиха с тяхната тъжба, че предходната версия на закона за климата е нарушила правата им, защото пренасочва огромна част от ограниченията за понижаване на излъчванията за след 2030 година

Правителството приветства решението, като представителят на Меркел Щефен Зайберт го дефинира като " пионерско ". Според него законодателните промени, наложени от съда, биха били положителни за немската стопанска система, тъй като ще дадат на бизнеса способността да " възнамерява бъдещето ". Още преди решението на съда от предходната седмица държавното управление на Меркел, формирано от дясноцентристкия съюз ХДС/ХСС и левите социалдемократи, беше под напън да ускори политиката си в региона на климата. И двете партии са изправени пред съществено предизвикателство от възраждащите се Зелени, които водят в социологическите изследвания единствено към пет месеца преди парламентарните избори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР