Германия ще подготви над 100 танка Leopard 1A5 за Украйна

...
Германия ще подготви над 100 танка Leopard 1A5 за Украйна
Коментари Харесай

Германия ще подготви над 100 танка Леопард 1 за Украйна

Германия ще приготви над 100 танка Leopard 1A5 за Украйна до края на годината. Това написа Велт на 12 юни, базирайки се на немския министър на защитата Борис Писториус.

" В момента няма да можем да сменяем всеки излязъл от строя танк в Украйна ", съобщи Писториус, представен от Велт. " От юли ще продължим да доставяме танкове Leopard 1A5, които са преоборудвани, и до края на годината те ще бъдат над 100 ".

През февруари Берлин разгласи прехвърлянето на повече от 100 по-стари танка Leopard 1. Тогава Писториус съобщи, че първите бройки би трябвало да дойдат през лятото, само че цялата партида ще бъде доставена едвам при започване на 2024 година

От началото на контраофанзивата в Украйна в обществените мрежи започнаха да се популяризират хипотетични фрагменти на унищожена западна техника, в това число на създадените в Германия танкове Leopard 2. 

Въпреки че Берлин съобщи, че не разполага с " никаква информация " по отношение на унищожените танкове " Леопард ", заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрий Мелник прикани Германия да даде още танкове и други бронирани машини, с цел да компенсира сегашните загуби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР