Германия ще използва юли като ротационен председател на Съвета за

...
Германия ще използва юли като ротационен председател на Съвета за
Коментари Харесай

Германия обяви приоритета като председател на Съвета за сигурност на ООН

Германия ще употребява юли като ротационен ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за пробутване на резолюция за пандемията от ковид . Това заяви немският външен министър Хайко Маас пред ДПА.

Маас се оплака от това, че топ органът на Организация на обединените нации до момента не е съумял да реализира съглашение за отговор на световната рецесия, което той разказа като " доказателство за некадърност ".

" Не може Съветът за сигурност да остава безгласен, до момента в който целият свят се бори с такава пандемия ", уверен министърът на външните работи.

Германия поема ротационното председателство на Съвета за сигурност за един месец на 1 юли.

До момента Съветът за сигурност не може да прокара резолюция за пандемията поради спор сред Съединени американски щати и Китай по отношение на ролята на Световната здравна организация.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упреква СЗО, че работи в изгода на Китай и Пекин не желае да се загатва в резолюция.

" Това е още един образец, че Съветът за сигурност е на ръба на некадърност да работи ", счита Маас и добави, че на фона на рецесии като Сирия и ковид Съветът за сигурност не извършва дилемите си.

Има непрекъсната самоблокада - от време на време от едната страна, от време на време от другата страна , акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР