Германия ще изплати обезщетения на туристите, които са засегнати от

...
Германия ще изплати обезщетения на туристите, които са засегнати от
Коментари Харесай

Германия обезщетява туристи, засегнати от фалита на „Томас Кук“

Германия ще изплати компенсации на туристите, които са наранени от банкрута на английския туроператор  " Томас Кук ", оповестиха осведомителните организации, като се позоваха на държавен източник. Решението е взето три месеца откакто туристическата компания банкрутира. Предвижда се компенсации да бъдат изплатени на туристи, които не могат да си възстановят загубите от застраховката на немското поделение на  " Томас Кук ". Тя възлиза на около 110 млн. евро - сума, която е извънредно незадоволителна за всички немски туристи, наранени от банкрута. 

Застрахователната компания Zurich Versicherung през ноември заяви, че са декларирани претенции на обща стойност 250 млн. евро. Не се изключва опцията сумата да се усили. Германското държавно управление съобщи, че въпросът с „ Томас Кук “ е " надхвърлил границите " на несъстоятелността на туристическите компании, като е поставил  " редица сложни правни въпроси, които към този момент остават нерешени ". Берлин е безапелационен, че " не е рационално да се чака клиентите да се оправят сами с тези комплицирани правни въпроси ".

Британските управляващи също оповестиха, че търсят опция за обезщетение на туристите, за които не са стигнали парите от застраховката за банкрут на " Томас Кук ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР